login|Register
Forum > Openelec
Post|
看80609|回99|Favorite
jernej 看全部
2016-2-6 03:46:07

quote:

@GUTEK@ replied at 2016-2-5 09:29
Widzę sami nasi tutaj hehe
Docelowo to planuje ten OpenELEC odpalić na OPi One, ale jeszcze mi  ...

I know these issues, however I don't have time to fix them nor motivation. I would start from scratch if I wanted to work on Kodi again.

roblad 看全部
2016-2-6 05:32:29
Czesc,

Ja mam opi plus, mysle ze jak podlaczysz pod GPIO tak jak w RPi w tym schemacie to jak wystartujesz driver z modprobe to powinno zaskoczyc. Mnie bardziej interesuje jak podgrac na emmc zamias na SD trzymac openeleca, ma ktos jakis pomyslmam opi plus z emmc 8G i kombinuje czym i jak to wgrac na ta pamiec.

PS.

A moze jakis tu thread zalozymy po polsku albo do autora napiszemy zeby nam polska galaz zrobil.

@GUTEK@ 看全部
2016-2-6 18:18:12
Edited by @GUTEK@ at 2016-2-6 18:22

quote:

jernej replied at 2016-2-6 03:46
I know these issues, however I don't have time to fix them nor motivation. I would start from scra ...

I understand and I know it probably is not so easy to do.

roblad
Przyjdzie mi OPi One to będę dalej kombinował. Bo docelowo chcę zrobić OPi One na OpenELEC, a OPi PC ma jako serwer zastąpić starą malinkę bo mi już nie wyrabia.
Jak wgrać do emmc nie wiem, ale na karcie z OpenELEC masz jakis plik boot.scr i tam widzę że są scieżki do montowania, może jak bys przeniósł pliki kernel i system na emmc i w tym pliku zmienił to by ruszyło. No tylko że i tak by karta była pewnie potrzebna do odpalenia.

Można pomysleć bo trochę chyba nas jest na forum. A może w ogóle polski dział zrobić?
roblad 看全部
2016-2-6 18:58:16
A nie wiesz czym to edytowac/kompilowac zeby pozniej dzialalo, nawet zrobil bym na karcie boot a na emmc systemtem. Autor nappisal ze u-boot jest z mainline i jak narazie nic nie da sie zrobic dopoki w tym repozytorium sie nie znajdzie mozliwosc bootowania z emmc. Ja zauwazylem ze na opi plus z 2 x szybciej wszystko smiga niz na rpi2 brakuje CEC, ale akurat w opi+ jest IR i mozna przyciski zsetupowac, moze niebawem sprawdze czy SATA zadziala, wtedy by byl kompainik multimedialny. Na opi+ nie dziala tylko prawidlowo WPA2 cos mi sie nie laczy po wifi.
starsail0r 看全部
2016-2-6 21:23:20
jernej or @gutek@, can you point me how i can compile openelec with s2-liplianin or linux.tv drivers?

OrangePi En