please choosego to mobile | Continue to access the PC version
Author: jernej

Audio pass through (AC3, DTS-HD, ...)

[Copy link]

4

threads

1119

posts

8494

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8494
 Author| Published in 2016-5-17 00:32:18 | Show all floors
manatouboji replied at 2016-5-16 17:19
I make clean and rebuild all again, no any sound at all yet.

yaofei@q9400box:~/src/arm/pass/OpenELE ...

Did you rename patch file as described above?

2

threads

30

posts

163

credits

Registered member

Rank: 2

credits
163
Published in 2016-5-17 01:25:19 | Show all floors
jernej replied at 2016-5-17 00:32
Did you rename patch file as described above?

Yes, of cause.

4

threads

1119

posts

8494

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8494
 Author| Published in 2016-5-17 01:34:17 | Show all floors
Did you test non-passthrough sound first? Maybe the sound volume is set very low...

If you don't manage to get it working, maybe I can prepare image which works for me. Well, where at least non-passthrough option works, so we can test passtrough.

2

threads

30

posts

163

credits

Registered member

Rank: 2

credits
163
Published in 2016-5-17 10:13:03 | Show all floors
jernej replied at 2016-5-17 01:34
Did you test non-passthrough sound first? Maybe the sound volume is set very low...

If you don't ma ...

I tested both passthrough and non-passthrough , no any sound, and the AV Receiver doesn't display any input sound data.

4

threads

1119

posts

8494

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8494
 Author| Published in 2016-5-17 12:57:25 | Show all floors
Ok, I will prepare test image for you. Which board do you have?

0

threads

5

posts

124

credits

Registered member

Rank: 2

credits
124
Published in 2016-5-17 13:25:32 | Show all floors
Hi, I would like to help you with the tests. I have Orange Pi Mini 2 and Orange Pi Plus. My AVR supports Dolby Digital / DTS / Dolby TrueHD / Dolby Digital Plus / DTS-HD Master Audio / DTS-HD High Resolution Audio / DTS Express. I tried to clone the branch using
  1. git clone -b openelec-7.0 --branch passthrough --depth 1 https://github.com/jernejsk/OpenELEC-OPi2
Copy code

and build with
  1. sudo PROJECT=H3 SYSTEM=opi2 ARCH=arm make image
Copy code

but it is asking me for credentials:
  1. Cloning into bare repository 'sources/mt7601u/mt7601u-master.git'...
  2. Username for 'https://github.com':
Copy code

...which I do not have. Could you help me, please? I have already built some openelec images before (successfully, without facing this problem). Maybe it could be solved using SSH?

4

threads

1119

posts

8494

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8494
 Author| Published in 2016-5-17 13:45:08 | Show all floors
Edited by jernej at 2016-5-17 06:46
tester3 replied at 2016-5-17 06:25
Hi, I would like to help you with the tests. I have Orange Pi Mini 2 and Orange Pi Plus. My AVR supp ...

I fixed package sources. Pull latest changes and try again.

EDIT: Please drop "-b openelec-7.0" and "--depth 1" from git command.

2

threads

30

posts

163

credits

Registered member

Rank: 2

credits
163
Published in 2016-5-17 19:26:52 | Show all floors
you pushed some new code? I build it, and still no sound yet.

4

threads

1119

posts

8494

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8494
 Author| Published in 2016-5-17 22:53:22 | Show all floors
manatouboji replied at 2016-5-17 12:26
you pushed some new code? I build it, and still no sound yet.

I only fixed source URL to a few packages so a clean build is possible, without any pre-downloaded sources. I plan to check images today.

4

threads

1119

posts

8494

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8494
 Author| Published in 2016-5-18 07:06:13 | Show all floors
manatouboji replied at 2016-5-17 12:26
you pushed some new code? I build it, and still no sound yet.

I see the problem, I will push updates soon.
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list