please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 2732|Reply: 3

Prob with USB

[Copy link]

17

threads

48

posts

251

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
251
Published in 2016-6-17 21:00:59 | Show all floors |Read mode
I have a AcuRite 02064 5in1 weather station and a C program to read data via the USB connection.  The code compiles and runs fine - then at random flatlines (no data change) for 30 min to 4 hrs then starts running fine - .  If I restart the program it works correctly.  If I move the WS to my desktop and run the same code it runs for days - well forever,

Suggestions?  Has anyone seen this type of problem?
Tks

1

threads

65

posts

240

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
240
Published in 2016-7-7 19:46:20 | Show all floors
We have expirienced somewhat similar problems with early images (except data aquisition was done by ethernet) and have discovered that in early distros cpu governer throttling was causing cpu overheat under relatively high loads. After that cpu cores began to shutdown one after another (if cpu didn't get cooler). It caused processes served by that core to terminate with sigkill.
In newer distros throttling is fixed, so the problem vanished, but still we are now using heatsinks for our boards.

7

threads

49

posts

234

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
234
Published in 2016-7-20 11:04:25 | Show all floors
Did you solve your question?

17

threads

48

posts

251

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
251
 Author| Published in 2016-12-9 02:43:18 | Show all floors
Well it looks like the problem is gone.  Tks
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list