Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

OrangePi

 Login            
 Register            
Search
Hot search: orangepi
View: 4045|Reply: 8

OPI Win Plus | No usb/ethernet

[Copy link]

1

Threads

2

Posts

47

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
47
Post time 2018-3-6 03:27:09 | Show all posts |Read mode
hi

I'm having trouble enabling my 4usbs en ethernet port.
They just don't work. The HDMI and serial port are working.
OS: debian desktop jesse V2.

I have tested this with all operating systems recommended on the orange pi website for the OPI Win Plus and non of them seem to enable the usb ports or the ethernet port at default.
If anyone can help me troubleshooting this as I have little to no experience with this platform and spent the last 3 days scratching the back of my head on this.

regards
ContainedShadow

2

Threads

5

Posts

31

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
31
Post time 2018-5-2 06:17:41 | Show all posts
Hello All,  have this same issue. eth0 looks up, all diodes on NIC blinking but can not establish Ethernet connection. Wifi works fine. Tested with rasbian, debian and ubuntu. Same issue

regards F

61

Threads

666

Posts

4127

Credits

Administrator

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
4127
Post time 2018-5-2 10:50:52 | Show all posts
sq6oxf replied at 2018-5-2 06:17
Hello All,  have this same issue. eth0 looks up, all diodes on NIC blinking but can not establish Et ...

Did you try to use these Ubuntu image? As information i got, only these two image have updated driver of Ethernet.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

9

Threads

641

Posts

4349

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
4349
Post time 2018-5-2 13:09:00 | Show all posts

1

Threads

4

Posts

29

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
29
Post time 2018-5-3 00:31:12 | Show all posts
I also tried almost all images, then I asked their support. I was told to download the OrangePi_WinPlus_Ubuntu16.04_Desktop_Xfce4_v0_5.tar.gz
https://mega.nz/#F!J10FFbTJ!xJPbjtiM0rV6MOOOhRSSwA

And it's finally working!

9

Threads

641

Posts

4349

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
4349
Post time 2018-5-3 03:38:57 | Show all posts
And it's finally working!


Gigabit network?

1

Threads

4

Posts

29

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
29
Post time 2018-5-3 23:01:21 | Show all posts
Yep, gigabit network

1

Threads

2

Posts

47

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
47
 Author| Post time 2018-10-27 03:13:24 | Show all posts
Hi

Sorry for the late reply.
So I have installed Armbian version desktop legacy kernel 3.10.107.
With this I have serial and have been able to connect with wifi.

Yet my usb ports are unpowered. They do show up in the terminal.
Same thing with eth0 lights on the port do not work but it shows up in the terminal (ip a).

Are there any solutions to this problem?

regards
ContainedShadow

9

Threads

641

Posts

4349

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
4349
Post time 2018-11-18 04:12:15 | Show all posts
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Archiver|Mobile edition|Darkroom|OrangePi En ( 粤ICP备14086627号-2

2021-3-3 03:44 GMT+8 , Processed in 0.033950 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2014-2015 orangepibbs en.

Quick Reply To Top Return to the list