please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 3764|Reply: 2

Orange Pi 2 Mini - Ethernet not working at all

[Copy link]

1

threads

3

posts

30

credits

Novice

Rank: 1

credits
30
Published in 2015-11-10 13:26:19 | Show all floors |Read mode
The eth0 physical link is always down. Lights on RJ45 port turn on for a while when booting up and then turn off forever.

Tried several images: Raspbian, Mate... Kernal, modules & scriptbin have been updated.

Does anybody have the same problem? Anything I can do if it's hardware issue?

18

threads

303

posts

8813

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8813
Published in 2015-11-10 22:03:00 | Show all floors
Choose the right uImage and script.bin files from loboris`s thread, and it should work.

1

threads

3

posts

30

credits

Novice

Rank: 1

credits
30
 Author| Published in 2015-11-15 17:02:50 | Show all floors
jacer replied at 2015-11-10 22:03
Choose the right uImage and script.bin files from loboris`s thread, and it should work.

I was following the how-tos on this page and downloaded all the images from Loboris' google drive.
http://www.orangepi.org/orangepi ... wthread&tid=342

When using OPI-PLUS uImage there was no eth devices.
An eth0 was found with uImage_OPI-2 but no physical link established (checked both on my switch and opi).

Tried both script.bin.OPI-2_1080p60_dvi & script.bin.OPI-2_1080p60_hdmi. The display is fine for HMDI or DVI monitors.
Modules has also been updated from scriptbin_kernel.tar.


You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list