please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 3125|Reply: 2

OrangePi Zero stoped working after one week

[Copy link]

1

threads

1

posts

7

credits

Novice

Rank: 1

credits
7
Published in 2017-2-5 23:45:57 | Show all floors |Read mode
Hello,

I received the OrangePi Zero from Aliexpress, and tried to put on it the Armbian image. It worked like a charm. I let it opened during one week, and when I came back my OrangePi was unreachable with ssh. So I tried to reboot, but the LEDs on the Ethernet cable does not blink : they stay orange and green (while before they were blinking at startup). I tried to change the SD Card, change the power supply, I tried tons of different image (armbian, fedora, ubuntu server...), and no one work now.

Do you know what happened ? Is it definitely broken ? Am I the only one that got a weak OrangePi Zero ?

Thank you in advance,

TobiasBora.

3

threads

159

posts

110K

credits

Forum patriarch

Rank: 8Rank: 8

credits
11735
Published in 2017-2-6 00:15:58 | Show all floors
Edited by Tina at 2017-2-6 00:18

Hi,
If you have a USB to TTL (UART) adapter, you could have a look at it's output, if any. Further you can check the 5V and 3.3V rail at the GPIO/13pin with a voltmeter. Pinout see here: http://www.orangepi.cn/orangepib ... light=zero%2Bpinout

It sounds to me your OPI zero is broken, but only if you check the UART output or you have no voltage at the 5/3.3V rails, it can be said for sure.
Unfortunately Xunlong is avoiding questions about warranty
If you have still the possibility to raise a dispute on Aliexpress, I suggest you do that asap, as you have only 15 days after you confirmed the goods received.
Please click on reply when answering direct to me. That way I get a notification ;)

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
                                  Benjamin Franklin 1755

1

threads

6

posts

39

credits

Novice

Rank: 1

credits
39
Published in 2017-2-17 07:20:26 | Show all floors
did it have a heatsink?  the H3 chips run really hot and should have one.
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list