please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 7920|Reply: 3

My Camera can't find in /dev/videoX

[Copy link]

1

threads

4

posts

131

credits

Registered member

Rank: 2

credits
131
Published in 2017-8-8 13:36:30 | Show all floors |Read mode
Edited by kiplinkimo at 2017-8-8 13:44

Hi all,
I have a problem for camera that can't find in /dev
I ever try to modify dtb about csi  parameters but no solved.
=======================================
main board : orange Pi PC 2
image : Raspbian_desktop_lxde_For_PC2_H5_V0_1.img.xz
camera board : gc2035

I had checked module using lsmod and plug-in gc2035,vfe_v4l2,...etc(see attached file)
and list boot log message also show can not find v4l2 device
  • [   15.851084] [VFE]Sub device register "gc2035" i2c_addr = 0x78 start!
  • [   15.851091] [VFE_ERR]Error registering v4l2 subdevice No such device!
  • [   15.865946] [VFE_ERR]vfe sensor register check error at input_num = 0
  • [   15.878249] [VFE]V4L2 device registered as (null)


I doubt it maybe hardware problem. Is any one have a idea?
THanks


This thread contains more resources

You need to Log in to download or view,No account?    Register

x

1

threads

4

posts

131

credits

Registered member

Rank: 2

credits
131
 Author| Published in 2017-8-8 13:39:15 | Show all floors
My Camera can't find in /dev/videoX

Hi all,
I have a problem for camera that can't find in /dev
I ever try to modify dtb about csi  parameters but no solved.
=======================================
main board : orange Pi PC 2
image : Raspbian_desktop_lxde_For_PC2_H5_V0_1.img.xz
camera board : gc2035

I had checked module using lsmod and plug-in gc2035,vfe_v4l2,...etc(see attached file)
and list boot log message also show can not find v4l2 device
[   15.851084] [VFE]Sub device register "gc2035" i2c_addr = 0x78 start!
[   15.851091] [VFE_ERR]Error registering v4l2 subdevice No such device!
[   15.865946] [VFE_ERR]vfe sensor register check error at input_num = 0
[   15.878249] [VFE]V4L2 device registered as (null)


I doubt it maybe hardware problem. Is any one have a idea?
THanks

This thread contains more resources

You need to Log in to download or view,No account?    Register

x

1

threads

4

posts

131

credits

Registered member

Rank: 2

credits
131
 Author| Published in 2017-8-8 13:41:13 | Show all floors

My Camera can't find in /dev/videoX

Edited by kiplinkimo at 2017-8-8 13:42

My Camera can't find in /dev/videoX

Hi all,
I have a problem for camera that can't find in /dev
I ever try to modify dtb about csi  parameters but no solved.
=======================================
main board : orange Pi PC 2
image : Raspbian_desktop_lxde_For_PC2_H5_V0_1.img.xz
camera board : gc2035

I had checked module using lsmod and plug-in gc2035,vfe_v4l2,...etc(see attached file)
and list boot log message also show can not find v4l2 device
[   15.851084] [VFE]Sub device register "gc2035" i2c_addr = 0x78 start!
[   15.851091] [VFE_ERR]Error registering v4l2 subdevice No such device!
[   15.865946] [VFE_ERR]vfe sensor register check error at input_num = 0
[   15.878249] [VFE]V4L2 device registered as (null)


I doubt it maybe hardware problem. Is any one have a idea?
Thanks

This thread contains more resources

You need to Log in to download or view,No account?    Register

x

1

threads

4

posts

131

credits

Registered member

Rank: 2

credits
131
 Author| Published in 2017-8-10 09:29:52 | Show all floors
I updated my process.
According to last issue for no find device video.
If you type
#modprobe -r -v vfe_v4l2
#modprobe vfe_v4l2
you will find a video device in your board and
also can run motion api.
But right now, I still got a problem for read
streaming by openCV. You can see as bleow image


This thread contains more resources

You need to Log in to download or view,No account?    Register

x
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list