Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

OrangePi

 Login            
 Register            
Search
Hot search: orangepi
1234
Return to list New
Author: raborj

Orange Pi PC working network?

[Copy link]

0

Threads

25

Posts

151

Credits

Registered member

Rank: 2

Credits
151
Post time 2015-10-25 12:11:10 | Show all posts
Edited by Harald at 2015-10-25 12:30

USB configuration probllem:
on loboris fresh SD builds all three USBs and wired Ethernet work after a fresh SD build.
After I reconfigure (move USB ports) between mouse, keyboard and USB hub, fewer and fewer USB ports recognize these peripherals; to the point where neither mouse nor keyboard is recognized on any USB port. This persists over power down/up. Putty/ lsusb shows neither keyboard or mouse connected on any USB port. I have to rebuild the identical SD to get my mouse etc recognized. (the same experiment on RaspberryPi2 and Ubuntu-Mate works without problem)
I suspect:
Hardware is not properly reset/master cleared on Power up.
Software does not reset USB configuration on boot.
This might explain why so many users have USB problems, me included.

0

Threads

2

Posts

12

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
12
Post time 2015-11-17 15:42:37 | Show all posts
ORRANGE PI IS A FAKE....
DONT WORK ON IT..
LOST TIME
CHINA PEOPLE HAVE A SMALL DICK

1

Threads

5

Posts

27

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
27
Post time 2015-11-23 21:59:12 | Show all posts
Edited by LaughterOnWater at 2015-11-23 22:54
loboris replied at 2015-10-3 17:49
After burning the image to the SDCard, download scriptbin_kernel.tar.gz from Mega or GoogleDrive.
...

Greetings!

First, thank you Loboris for all the pioneering work on this device.

I have bought the OPi-PC with the OPi PC enclosure and a USB to DC adapter cable.

I've tried this recipe with OrangePI_Jessie_Xfce.img and OrangePI-PC_Ubuntu_Vivid_Mate.img. In both instances, Ethernet fails to work and the single vertical USB port also fails. The two horizontal USB ports work.

There is one red light on the board that stays on continuously. The Ethernet lights also stay on continuously, regardless of whether Ethernet is plugged in. Vivid_Mate tells me directly that there is no connection.

I tried Loboris' Vivid_Mate image as-is, since some of the later posts have suggested it works that way. It didn't. I also tried the recipe in this thread. That didn't work either. I'm relatively good at following directions.

I want this device to work. I want to give Steven Zhao five stars on Aliexpress...

However, I suspect the device I received truly is defective. I'd be grateful for insights from others. I can live with only two USB ports, but I may have to dispute the purchase if I can't get it to actually use ethernet.

Chris

1

Threads

5

Posts

27

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
27
Post time 2015-11-28 23:37:36 | Show all posts
I was finally able to get it to work.
I mistakenly used script.bin.OPI-PLUS_xxxxpyy instead of script.bin.OPI-PC_xxxxpyy .
Everything now works as expected.
Thank you, Loboris.

1

Threads

5

Posts

27

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
27
Post time 2015-11-28 23:38:13 | Show all posts
I was finally able to get it to work.
I mistakenly used script.bin.OPI-PLUS_xxxxpyy instead of script.bin.OPI-PC_xxxxpyy .
Everything now works as expected.
Thank you, Loboris.

1

Threads

15

Posts

81

Credits

Registered member

Rank: 2

Credits
81
Post time 2016-4-11 07:32:22 | Show all posts
LaughterOnWater replied at 2015-11-28 23:37
I was finally able to get it to work.
I mistakenly used script.bin.OPI-PLUS_xxxxpyy instead of scrip ...

That was it!

I was so focused on picking HDMI 1080P 60, that THREE times I renamed the Pi_pus file to script.bin, and not the PI2 file! (To my defence, I just sorted by name, and renamed the last one) Pretty sure this is what is going on with most people here.


5

Threads

15

Posts

58

Credits

Registered member

Rank: 2

Credits
58
Post time 2016-7-31 02:47:41 | Show all posts
Any luck to make the "networking enabled" on Lubuntu Vivid 15.04 ? (not Ubuntu Mate vivid or debian) ...
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Archiver|Mobile edition|Darkroom|OrangePi En ( 粤ICP备14086627号-2

2020-5-26 00:49 GMT+8 , Processed in 0.029037 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2014-2015 orangepibbs en.

Quick Reply To Top Return to the list