please choosego to mobile | Continue to access the PC version
Author: loboris

Linux Distributions for Orange PI H3 boards

  [Copy link]

10

threads

448

posts

4562

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4562
 Author| Published in 2015-6-18 18:50:44 | Show all floors
jukkas replied at 2015-6-18 15:13
Firstly, thank you loboris for the Debian image. It made the board actually usable.
About the non- ...

Thank you very much!
There was CONFIG_ANDROID_PARANOID_NETWORK=y set in Linux config. I've disabled it and recompiled the kernel and now everything is working as it should.
I don't know how I forgot it. And I've had similar problem with RK3188 kernel.

10

threads

448

posts

4562

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4562
 Author| Published in 2015-6-18 18:59:56 | Show all floors
Update
  • problem with Internet access solved
  • some small improvements
  • images for OrangePI-PLUS uploaded, please try (I don't have plus to try)

Warning
Uploaded images have the wrong scripts for desktop instalation (install_lxde_desktop & install_mate_desktop).
Please download desktop-scripts.tar.gz from Mega, unpack and replace the scripts in /usr/local/bin
Check that they are executable.
Sorry fo that.

2

threads

37

posts

382

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
382
Published in 2015-6-18 19:01:29 | Show all floors
Any m8 managed to get AP working???
I tried install hostapd but having driver issues.

Must i compile the hostapd from RTL site?

Cheers

5

threads

355

posts

2446

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
2446
Published in 2015-6-18 19:08:10 | Show all floors
@loboris for opi plus you need to patch the kernel and for u-boot make it with script.bin support it's simpler for end-user to change script.bin then to rebuild u-boot.
Boards:
orangepi plus, olinuxino A20, cubieboard A10, mele A2000 .....

10

threads

448

posts

4562

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4562
 Author| Published in 2015-6-18 19:17:07 | Show all floors
fritz replied at 2015-6-18 19:08
@loboris for opi plus you need to patch the kernel and for u-boot make it with script.bin support it ...

Thank you, I'll try that later.
For now, I've uploaded the images for OrangePI-PLUS (with u-boot built with OPI-PLUS fex).

5

threads

355

posts

2446

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
2446
Published in 2015-6-18 19:25:19 | Show all floors
Which config you use for kernel building?
personal or the one posted in this forum?
Boards:
orangepi plus, olinuxino A20, cubieboard A10, mele A2000 .....

10

threads

448

posts

4562

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4562
 Author| Published in 2015-6-18 19:41:34 | Show all floors
Edited by loboris at 2015-6-18 19:49

Hint:
If you don't get lightdm login screen after installing the desktop, please do the following:
(You can do it immediately after running instal_lxde|mate_desktop, just in case)

  • login to console (Ctrl+Alt+F1)
  • run:
  • sudo apt-get remove xserver-xorg --purge
  • sudo apt-get install xserver-xorg
  • sudo reboot

10

threads

448

posts

4562

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4562
 Author| Published in 2015-6-18 19:45:13 | Show all floors
fritz replied at 2015-6-18 19:25
Which config you use for kernel building?
personal or the one posted in this forum?

I'm, using my own config. I've added some drivers (I need USB serial adapters support & btrfs support e.g.)
I also had to replace included rootfs.cpio.gz.

1

threads

39

posts

137

credits

Registered member

Rank: 2

credits
137
Published in 2015-6-18 19:59:11 | Show all floors
I just tried both ubuntu and debian images.  Harwire networking does not work on either (Have not tried wireless).

Ubuntu gives an error about eht0 hardware initialization error.

Mark.

10

threads

448

posts

4562

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4562
 Author| Published in 2015-6-18 20:07:25 | Show all floors
Edited by loboris at 2015-6-18 20:16
markwinger replied at 2015-6-18 19:59
I just tried both ubuntu and debian images.  Harwire networking does not work on either (Have not tr ...

Have you downloaded the right image for your board (there are separate images for OPI-2 and OPI-PLUS).
I only have OPI-2, I've not tested OPI-PLUS (but when I boot with PLUS image on OPI-2 I don't get ethernet).
Whe you run ifconfig, you must get something like this:

orangepi@OrangePI:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr ee:39:db:ae:4f:ff  
          inet addr:192.168.178.96  Bcast:192.168.178.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::ec39:dbff:feae:4fff/64 Scopeink
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:232 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:229 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:33478 (33.4 KB)  TX bytes:22088 (22.0 KB)
          Interrupt:114

lo        Link encapocal Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:350 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:350 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:35928 (35.9 KB)  TX bytes:35928 (35.9 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:e0:4c:f0:18:9e  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

wlan1     Link encap:Ethernet  HWaddr 02:e0:4c:f0:18:9e  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)



You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list