please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 2753|Reply: 5

It stop working :(

[Copy link]

1

threads

8

posts

39

credits

Novice

Rank: 1

credits
39
Published in 2015-8-19 08:30:49 | Show all floors |Read mode
I got a 3.5 inch hard drive for my Orange PI Plus. Went to log in it but it was not there. I had the Ubunutu server on it. It was working good for I guess 3 months.

Hooked a keyboard and mouse and HDMI screen to it. Could get nothing but a black LCD screen. So I unplug the power and back in same thing. A red LED comes on the board. The screen goes black and that's it.

I wanted to hook the hard drive up and log in to see if it seen it. But never got to.

Burn another image to another SD card and did not change same thing. Just a black screen. So at lest that's something.

I can only guess maybe the power supply but not sure could be any thing.

-Raymond Day

1

threads

8

posts

39

credits

Novice

Rank: 1

credits
39
 Author| Published in 2015-8-19 09:11:22 | Show all floors
Tested another power supply. It shows the watts. It was using like 2.5 watts. But still does not boot up. So it's not the power supply.

-Raymond Day

5

threads

355

posts

2463

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
2463
Published in 2015-8-19 15:46:40 | Show all floors
3.5 inch drives need 12V and 5V.
You need an external power supply for your Hard drive. OPI has only a 5V connector.
Boards:
orangepi plus, olinuxino A20, cubieboard A10, mele A2000 .....

1

threads

8

posts

39

credits

Novice

Rank: 1

credits
39
 Author| Published in 2015-8-19 16:03:05 | Show all floors
O I guess I said the hard drive size wrong it's a 2.5 I guess the size that can fit in a net book. Small.

-Raymond Day

5

threads

355

posts

2463

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
2463
Published in 2015-8-19 22:44:44 | Show all floors
OK
What kind of SATA cable you are using?
Boards:
orangepi plus, olinuxino A20, cubieboard A10, mele A2000 .....

10

threads

40

posts

162

credits

Registered member

Rank: 2

credits
162
Published in 2015-9-22 01:17:12 | Show all floors
How many watts was your old psu?
How where you powering the board? Micro usb/Barrel connector/gpio/backpower with usb hub (Wich is very dangerious!)

i doubt if the Opi is capable driving itself and a harddrive with a ordanairy psu
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list