please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 45940|Reply: 36

Orange Pi PC working network?

[Copy link]

1

threads

2

posts

17

credits

Novice

Rank: 1

credits
17
Published in 2015-9-29 00:02:30 | Show all floors |Read mode
Received my orange pi pc and I have tried every available OS build. None of the builds provides a working ethernet. All of them have the same issue in dmesg

PHYID 0000FFFF ....
gmac0: eth0: Initialize hardware error

Addtionally , no mouse works either. I am only able to get working keyboard and hdmi.

Has anyone tested any orange pi pc successfully with any os?

I have tried
Ubuntu 15.04 with Mate Desktop
Lubuntu 15.04 with LXDE/Lubuntu Desktop
Debian 8 with XFCE Desktop
Debian wheezy

Debian Jessie
Lubuntu Vivid
Ubuntu Mate


Also , the Lubuntu download requires a Baidu account which requires a Chinese cell carrier, no working link for google drive US users.

10

threads

448

posts

4667

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
4667
Published in 2015-9-29 16:50:02 | Show all floors
Edited by loboris at 2015-9-29 09:54

I've tested OPI PC with my images and all 3 USB host ports & OTG port works.
You have to use the right (and latest) script.bin & uImage for the board.

Tested with wireless USB keyboard/mouse, USB HD/Flash drive, USB to serial adapter ...

Ethernet works too.

5

threads

33

posts

125

credits

Registered member

Rank: 2

credits
125
Published in 2015-9-29 10:47:43 | Show all floors
Ethernet worked fine for me on Ubuntu Mate and Debian.  However, only one of my USB ports work.  Based on other forum posts, I'm guessing the manufacturing quality is not satisfactory and many of us have boards with hardware issue.

0

threads

1

posts

8

credits

Novice

Rank: 1

credits
8
Published in 2015-9-29 15:23:37 | Show all floors
I have the same issue in dmesg: "gmac0: eth0: Initialize hardware error" and my ethernet port on Orange Pi PC does not work with any Linux distros.

1

threads

4

posts

38

credits

Novice

Rank: 1

credits
38
Published in 2015-9-29 16:18:12 | Show all floors
Edited by eraz at 2015-9-29 16:20

Hello

We have the same issue. There's only one usb port working at the time on usb_bus.
Everything is working on old version of oficial lubuntu 14.04.

1

threads

2

posts

17

credits

Novice

Rank: 1

credits
17
 Author| Published in 2015-9-30 09:59:03 | Show all floors
Thanks Loboris,

I think I understand now.. So the images downloaded from the actual website do not function properly. Your images and instructions however do because of an extra step specific to the board.

6

threads

73

posts

266

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
266
Published in 2015-10-1 21:07:22 | Show all floors
@loboris I used you Debian 8 Jessie image and I follow the steps but still only one port is working. I used a powered USB hub and all worked but only on one port of the OPi PC. Could that be kernel?

16

threads

105

posts

989

credits

Senior member

Rank: 4

credits
989
Published in 2015-10-1 21:42:50 | Show all floors
Try with: killall -9 NetworkManager (as root or with sudo).
OrangePi A20, with Qbee-X_testing

Still waiting for refund/replacement of no working op+2e bought on 11/11 >_<...really serious company

3

threads

30

posts

211

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
211
Published in 2015-10-2 16:46:43 | Show all floors
Hi.

Have same issue, tried this command but problem still persist.

0

threads

3

posts

20

credits

Novice

Rank: 1

credits
20
Published in 2015-10-3 01:29:10 | Show all floors
Same here:  ethernet does not work, and there is only one working USB port on my OrangePi PC.
I tried OrangePI_Jessie_Xfce.img provided by loboris, and followed all instructions about uImage and script.bin .
This is frustrating...
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list