please choosego to mobile | Continue to access the PC version
Author: swordfish6975

Openelec Build for OPI PC and 2 now with HW decoding

  [Copy link]

4

threads

1118

posts

9094

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
9094
Published in 2016-5-29 02:58:32 | Show all floors
There is some problem with video, but to me and some other forum members here there are only video artifacts, nothing so severe as video disappering. I'm searching for the reason, which is really probably a kernel issue, but to date, no luck. That's why I didn't put any newer builds/updates.

I already reverted video drivers to older ones, but issue is still there. I'm suspecting that something is underclocked... One big disadvantage fo reverting to older kernel is kswapd issue. I would rather fix this kernel.

1

threads

76

posts

519

credits

Senior member

Rank: 4

credits
519
Published in 2016-5-29 04:08:39 | Show all floors
Ok,

I am waiting then good luck - it will make many people happy :-)

R

13

threads

197

posts

791

credits

Senior member

Rank: 4

credits
791
Published in 2016-5-29 04:12:46 | Show all floors
I have no any single issues. Except artifacts on intetlaced videos, due to vsync missing.

1

threads

23

posts

103

credits

Registered member

Rank: 2

credits
103
Published in 2016-5-29 06:54:49 | Show all floors
somhow i cant bring it up. no hdmi signal, not fetching any ip over lan and uart just does this:
http://pastebin.com/XT0apZqg

  1. [    2.151878] asoc: sndcodec <-> sunxi-codec mapping ok
  2. [    2.158270] [DAUDIO]sunxi-daudio cannot find any using configuration for controllers, return directly!
  3. [    2.168772] [I2S]snddaudio cannot find any using configuration for controllers, return directly!
  4. [    2.178557] [DAUDIO0] driver not init,just return.
  5. [   24.030011] ------------[ cut here ]------------
  6. [   24.035148] WARNING: at kernel/watchdog.c:255 watchdog_timer_fn+0xf0/0x2b4()
  7. [   24.040023] ------------[ cut here ]------------
  8. [   24.040036] WARNING: at kernel/watchdog.c:255 watchdog_timer_fn+0xf0/0x2b4()
  9. [   24.040427] ---[ end trace abc2a992e2d0f5bb ]---
  10. [   24.040002] ---[ end trace abc2a992e2d0f5bc ]---
  11. [   32.030005] INFO: rcu_preempt detected stalls on CPUs/tasks:
  12. [   32.036287]  0: (1 GPs behind) idle=2bb/140000000000000/0 ¦¦J¦
  13. [   32.039999]  2: (1 GPs behind) idle=2b7/140000000000000/0 ¦¦J¦
  14. [   32.039999]  (detected by 3, t=2201 jiffies)
  15. [   32.039999] INFO: Stall ended before state dump start
  16. [   92.140164] INFO: rcu_preempt detected stalls on CPUs/tasks:
  17. [   92.146445]  0: (1 GPs behind) idle=2bb/140000000000000/0 @6¦
  18. [   92.150154]  2: (1 GPs behind) idle=2b7/140000000000000/0 @6¦
  19. [   92.150154]  (detected by 1, t=8212 jiffies)
  20. [   92.150154] INFO: Stall ended before state dump start
Copy code



1

threads

8

posts

333

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
333
Published in 2016-5-30 09:49:02 | Show all floors
jernej, is it possible to make the system turned on after pressing the power button , not when you connect the power cord?

6

threads

35

posts

291

credits

Intermediate member

Rank: 3Rank: 3

credits
291
Published in 2016-5-30 11:16:55 | Show all floors
what type of usb Wirelles is working with AP mode , i try with few wifi dongles but had no luck to turn on Setting AP mode . any suggestion guys ? thx

4

threads

1118

posts

9094

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
9094
Published in 2016-5-31 04:56:00 | Show all floors
Xer0 replied at 2016-5-28 23:54
somhow i cant bring it up. no hdmi signal, not fetching any ip over lan and uart just does this:
htt ...

Try another (better) SD card or power supply...

4

threads

1118

posts

9094

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
9094
Published in 2016-5-31 04:58:21 | Show all floors
ParadoxX27 replied at 2016-5-30 02:49
jernej, is it possible to make the system turned on after pressing the power button , not when you c ...

It is. Definetly by changing source code but I think also with script (GPIO command). However, you will have to do it by yourself. I have too much other work currently

13

threads

197

posts

791

credits

Senior member

Rank: 4

credits
791
Published in 2016-5-31 18:14:42 | Show all floors
I think it's bad idea. Good idea is to be able to switch on with remote button, but probably not possible.

0

threads

6

posts

32

credits

Novice

Rank: 1

credits
32
Published in 2016-5-31 18:35:03 | Show all floors
I have an issue on my OpiOne: every 10 seconds there is frame drop (or stutter), it doesn't regard the video format, i have the same issue with xvid, h.264 and h.265.
Googling brought me to this: The problem is related to XBMX/KODI and the CLinuxInputDevices::ReadEvent function. There is a timer which checks at least every 10 seconds for hotplug USB devices.

But i don't know if there is a solution.
Am I the only one having this issue? What can I do?
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list