Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

OrangePi

 Login            
 Register            
Search
Hot search: orangepi
Author: loboris

Linux Distributions for Orange PI H3 boards

  [Copy link]

1

Threads

3

Posts

23

Credits

Novice

Rank: 1

Credits
23
Post time 2015-6-23 22:56:22 | Show all posts
john0815 replied at 2015-6-22 05:11
Has anyone an answer because CPU3 is shut down after 5 sec.

dmesg log:

I have encounter this before, everytime during bootup. Solved by adding a big heatsink to the H3 CPU. Perhaps you could try this.

2

Threads

53

Posts

1306

Credits

Gold member

Rank: 6Rank: 6

Credits
1306
Post time 2015-6-23 23:21:30 | Show all posts
Even tough I added a big heatsink that covers CPU H3 and RAM, I had the CPU3 killed during the install of LXDE. I decided to add a fan .

P.S. I added a heatsink also on gigabit ethernet chip.

10

Threads

448

Posts

4081

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
4081
 Author| Post time 2015-6-23 23:22:12 | Show all posts
Edited by loboris at 2015-6-23 23:50

NEWS:
  • added script to build xfce (XUbuntu) image, ( desktop_scripts.tar.gz on Mega )
  • all build scripts updated, some changes, improvements, bug fixes  (make_linux.tar.gz)
  • Ubuntu Vivid XFCE desktop image uploaded.

Added experimental kernel compiled with disabled SUNXI_BUDGET_COOLING, CPU3 is no longer killed, and all CPUs run at 1.54 GHz max
You can get it from make_linux.tar.gz ( uImage_OPI-[2|PLUS]_NO_BUDGET_COOLING )
I've been using it for more then 24h without problem (with small heatsink)
Try at your own risk.

10

Threads

448

Posts

4081

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
4081
 Author| Post time 2015-6-23 23:29:37 | Show all posts
markwinger replied at 2015-6-23 19:48
I'm finally back from a trip and tried it.  Ethernet now works from me.  I ran the script om an the  ...

I haven't changed anything about USB audio. I'll check which drivers can be enabled and I'll recompile the kernel.
USB bluetooth is enabled in kernel, if it is of any use for you.

1

Threads

76

Posts

519

Credits

Senior member

Rank: 4

Credits
519
Post time 2015-6-24 00:34:49 | Show all posts
Hi,

Did you see that, is it possible to do it for emmc burning  on your distribution ?
"Edited by zhao_steven at 2015-6-21 23:55


I have findished burning image to emmc flash.
You can use Lubuntu_1404_For_OrangePiplus_v0_9_0_.img for burning image to emmc flash.
First you have burned  Lubuntu_1404_For_OrangePiplus_v0_9_0_.img to microSD card.
After you boot Lubuntu system,you can execute command.
Important: after first boot run sudo fs_resize and reboot, to resize linux partition to fit sd card size
You can copy your burning firmware image into /home/orangepi/burn-image-to-emmc/
sudo dd bs=4M if=xxx.img of=/dev/mmcblk1
xxx.img is your burning firmware image,This need to wait 30 minutes.
sudo dd if=u-boot-sun8iw7p1.bin of=/dev/mmcblk1 bs=1024 seek=16400"

https://drive.google.com/file/d/0ByY8XEZNqRsTQ0FXVkxaNDA5c3M/view

10

Threads

448

Posts

4081

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
4081
 Author| Post time 2015-6-24 01:59:08 | Show all posts
roblad replied at 2015-6-24 00:34
Hi,

Did you see that, is it possible to do it for emmc burning  on your distribution ?

Installing on emmc should not be difficult. Unfortunately, I cannot test it, I don't have OPI with emmc ...

1

Threads

76

Posts

519

Credits

Senior member

Rank: 4

Credits
519
Post time 2015-6-24 02:03:13 | Show all posts
Edited by roblad at 2015-6-24 02:05

Hi,

But which  files dd as a u-boot do you have any idea haw to do it for yours img ?

I can test it, but for that toolchain I am noob, there is a time neede to recognise and to build myselves.

1

Threads

76

Posts

519

Credits

Senior member

Rank: 4

Credits
519
Post time 2015-6-24 03:09:52 | Show all posts
Hi,

the xface ubunto does not work on opiplus hangs during boot

7

Threads

100

Posts

647

Credits

Senior member

Rank: 4

Credits
647
Post time 2015-6-24 04:18:56 | Show all posts
HI!
Sorry for my report:

XFCE hangs a while - 1 min - and goes into xcfe login Menu .

Chromium do not start

It is not possible to change the language - not with the app and not with command version

this is what OPIPlus is writing

root@OrangePI:~# sudo dpkg-reconfigure locales
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
        LANGUAGE = (unset),
        LC_ALL = "de_DE.UTF-8",
        LANG = "de_DE.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
/bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
Generating locales...
  de_AT.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_AT': No such file or directory
failed
  de_BE.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_BE': No such file or directory
failed
  de_CH.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_CH': No such file or directory
failed
  de_DE.ISO-8859-1... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_DE': No such file or directory
failed
  de_DE.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_DE': No such file or directory
failed
  de_LI.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_LI': No such file or directory
failed
  de_LU.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
cannot open locale definition file `de_LU': No such file or directory
failed
  en_US.UTF-8... /usr/sbin/locale-gen: line 177: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8)
done
Generation complete.


2

Threads

53

Posts

1306

Credits

Gold member

Rank: 6Rank: 6

Credits
1306
Post time 2015-6-24 04:27:53 | Show all posts
I tried Ubuntu with XFCE, it hangs for about 1 min, like Ubuntu with MATE, then it starts.
Chromium works with orangepi user, it doesn't start with root user, but it is seems to be normal.
Network and audio are ok. Video codec missing (no hardware support). I didn't try to change language.
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Archiver|Mobile edition|Darkroom|OrangePi En ( 粤ICP备14086627号-2

2020-11-24 05:50 GMT+8 , Processed in 0.036183 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2014-2015 orangepibbs en.

Quick Reply To Top Return to the list