please choosego to mobile | Continue to access the PC version
View: 4824|Reply: 3

New orange pi pc doesn't boot

[Copy link]

1

threads

7

posts

89

credits

Registered member

Rank: 2

credits
89
Published in 2016-3-15 11:45:01 | Show all floors |Read mode
Hello to every body i am a new member here and this is my first post, please i need a help before fiew days i have receive two orange pi pc from Banggood  but one of them never working doesn't boot still remain to H3 logo. Tried with several SD cards, different images (android downloaded from Orange Pi site), even tried with different HDMI cables and monitors. Doesn't boot   i have write to banggood and send photos and video about for my problem and they say to show my problem here. the other one is working fine
thank you very much

1

threads

7

posts

89

credits

Registered member

Rank: 2

credits
89
 Author| Published in 2016-3-16 16:19:35 | Show all floors
please any help for my problem?

0

threads

5

posts

16

credits

Novice

Rank: 1

credits
16
Published in 2016-4-4 21:41:41 | Show all floors
I captured this data down in my orangepi PC by serial, apparently dead whem i use armbian images. I noticed that it's as if he does not recognize the partition data . but this same card works perfectly on another PC orangepi I have.

Messages of serial:

U-Boot 2016.03-rc2-armbian (Mar 08 2016 - 20:18:51 +0100) Allwinner Technology


CPU:   Allwinner H3 (SUN8I)
I2C:   ready
DRAM:  1 GiB
MMC:   SUNXI SD/MMC: 0
*** Warning - read failed, using default environment
In:    serial

Out:   serial

Err:   serial

Net:   No ethernet found.

starting USB...

No controllers found

Hit any key to stop autoboot:  2  1   0

switch to partitions #0, OK

mmc0 is current device

** No partition table - mmc 0 **

starting USB...

No controllers found

USB is stopped. Please issue 'usb start' first.

starting USB...

No controllers found

No ethernet found.

missing environment variable: pxeuuid

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/00000000

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/0000000

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/000000

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/00000

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/0000

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/000

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/00

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/0

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm-sunxi

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm

No ethernet found.

missing environment variable: bootfile

Retrieving file: pxelinux.cfg/default

No ethernet found.

Config file not found

starting USB...

No controllers found

No ethernet found.

0

threads

5

posts

16

credits

Novice

Rank: 1

credits
16
Published in 2016-4-4 21:42:30 | Show all floors
whem i use from loboris OrangePI-PC_Ubuntu_Vivid_Mate.img , appears this message.

U-Boot 2011.09-rc1 (Jun 21 2015 - 19:33:17) Allwinner Technology               
                                                                                
[      0.353]version: 1.1.0                                                     
normal mode                                                                     
[      0.361]pmbus:   ready                                                     
not set main pmu id                                                            
axp_probe error                                                                 
[      0.376]PMU: pll1 1200 Mhz,PLL6=600 Mhz                                    
AXI=400 Mhz,AHB=200 Mhz, APB1=100 Mhz                                          
sid read already                                                               
fel key new mode                                                               
run key detect                                                                  
no key found                                                                    
no key input                                                                    
dram_para_set start                                                            
dram_para_set end                                                               
normal mode                                                                     
[      0.406]DRAM:  1 GiB                                                      
relocation Offset is: 35af9000                                                  
[box standby] read rtc = 0x0                                                   
[box_start_os] mag be start_type no use                                         
user_gpio config                                                               
user_gpio ok                                                                    
gic: normal or no secure os mode                                                
workmode = 0                                                                    
MMC:     0                                                                     
[      0.480][mmc]: mmc driver ver 2014-12-10 9:23:00                           
[      0.485][mmc]: get sdc_phy_wipe fail.                                      
[      0.489][mmc]: get sdc0 sdc_erase fail.                                    
[      0.493][mmc]: get sdc_f_max fail,use default 50000000Hz                  
[      0.498][mmc]: get sdc_ex_dly_used fail,use default dly                    
[      0.504][mmc]: SUNXI SD/MMC: 0                                             
[      0.517][mmc]: *Try SD card 0*                                             
[      0.550][mmc]: CID 0x3505453 0x53303847 0x30da9f0f 0x2000f92d              
[      0.555][mmc]: mmc clk 50000000                                            
[      0.559][mmc]: SD/MMC Card: 4bit, capacity: 7388MB                        
[      0.563][mmc]: boot0 capacity: 0KB,boot1 capacity: 0KB                     
[      0.569][mmc]: ***SD/MMC 0 init OK!!!***                                   
[      0.574][mmc]: erase_grp_size:0x1WrBlk * 0x200 = 0x200 Byte               
[      0.579][mmc]: secure_feature 0x0                                          
[      0.583][mmc]: secure_removal_type  0x0                                    
[      0.587]sunxi flash init ok                                                
script config pll_de to 864 Mhz                                                
Not Found clk pll_video1 in script                                             
script config pll_video to 297 Mhz                                             
[boot]disp_init_tv                                                              
[DISP_TV] disp_init_tv enter g_tv_used                                          
screen 0 do not support TV TYPE!                                                
[BOOOT_DISP_TV] disp tv device_registered                                       
unable to find regulator vcc-hdmi-18 from [pmu1_regu] or [pmu2_regu]            
enable power vcc-hdmi-18, ret=-1                                                
DRV_DISP_Init end                                                               
boot_disp.auto_hpd=1                                                            
auto hpd check has 50 times!                                                   
[disk_read_fs] no the partition                                                
error: open disp_rsl.fex, maybe it is not exist                                 
attched ok, mgr1<-->device1, type=2, mode=11----                                
ready to set mode                                                               
disp_tv_enable                                                                  
[      1.428]finally, output_type=0x2, output_mode=0xb, screen_id=0x1, disp_par0
fail to find part named env                                                     
Using default environment                                                      
                                                                                
In:    serial                                                                  
Out:   serial                                                                  
Err:   serial                                                                  
--------fastboot partitions--------                                             
mbr not exist                                                                  
base bootcmd=run setargs_mmc boot_normal                                       
bootcmd set setargs_mmc                                                         
key 0                                                                           
cant find rcvy value                                                            
cant find fstbt value                                                           
no misc partition is found                                                      
to be run cmd=run setargs_mmc boot_normal                                       
[      1.465][mmc]: MMC Device 2 not found                                      
[      1.469][mmc]: Can not find mmc dev                                       
[      1.473][mmc]: read first backup failed in fun sdmmc_secure_storage_read l9
sunxi_secstorage_read fail                                                      
get secure storage map err                                                      
the private part isn't exist                                                   
WORK_MODE_BOOT                                                                  
adver not need show                                                            
sunxi_bmp_logo_display                                                         
[disk_read_fs] no the partition                                                
error: open bootlogo.bmp, maybe it is not exist                                 
sunxi bmp info error : unable to open logo file bootlogo.bmp                    
[      1.506]Hit any key to stop autoboot:  0                                   
[      4.762][mmc]: mmc 0 data err 2000                                         
[      4.765][mmc]: Read remain data                                            
[      4.770][mmc]:  read block failed                                          
[      4.773][mmc]: block read failed                                          
** Can't read from device 0 **                                                  
                                                                                
** Unable to use mmc 0:1 for fatload **                                         
[      4.783][mmc]: mmc 0 data err 2000                                         
[      4.787][mmc]: Read remain data                                            
[      4.792][mmc]:  read block failed                                          
[      4.795][mmc]: block read failed                                          
** Can't read from device 0 **                                                  
                                                                                
** Unable to use mmc 0:1 for fatload **                                         
Wrong Image Format for bootm command                                            
ERROR: can't get kernel image!                                                  
sunxi#
You need to log in before you can reply login | Register

Points Rule

Quick reply Top Return list